۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۰:۱۳ کد : ۲۳۲۰ مدرسه بازی‌پردازی معرفی بازی
امروز، در ادامه معرفی بازی‌های عیدانه، بازی «گل یا پوچ» را معرفی می‌کنیم. بازی «گل یا پوچ»، یک بازی مفرح و سالم است که می‌تواند حس ششم شما را به شدت تحریک کرده و کنجکاوی شما را تا حد زیادی بالا ببرد. این بازی از ساده‌ترین بازی‌های دورهمی و خانوادگی است که نه نیازی با فضای مخصوصی برای بازی دارد و ابزار و وسیله خاصی می‌خواده. یک نخود یا عدس یا ماش و یا حتی یک تکه کاغذ کوچک تنها وسیله مورد نیاز این بازی است. در ادامه، این بازی را بیشتر بررسی می‌کنیم.

گردآوری: علی علیزاده

معرفی بازی «سنگ کاغذ قیچی»

معرفی بازی «کانکت (اتصال)»

معرفی بازی «طناب‌کشی»

معرفی بازی «گردو شکستم»

معرفی بازی «بیست‌سوالی»

معرفی بازی «گل یا پوچ»
«گل یا پوچ» یا «پُر تا پیک» یک بازی دسته‌جمعی و خانوادگی است که معمولاً دونفره نیز انجام می‌شود. در این بازی، یک شی گرد کوچک مانند نخود، کاغذ، سنگ‌ریزه یا هر چیز کوچک مشابه را داخل یکی از دستان قرار داده به طوری که افراد دیگر آن را نبینند. سپس افراد مقابل باید به اصطلاح گُل را پیدا کنند.

روش بازی
در این بازی افراد به دو گروه مساوی تقسیم می‌شوند. دو سرگروه شرایط بازی را از قبیل حد نصاب امتیاز و تعداد امتیازات، امتیاز درست حدس‌زدن و گرفتن گُل را، مطرح می‌کنند. (به‌طور مثال درست حدس زدن و گرفتن گل ۲ امتیاز و حد نصاب برنده‌شدن هم ۲۱ باشد). برای شروع، یکی از سرگروه‌ها دکمه یا ساچمه‌ای کوچک که در بازی (گُل) نامیده می‌شود را برداشته و به سرگروه دیگر پیشنهاد می‌کند که گل را در مقابل چند امتیاز می‌خواهد (یعنی گل را می‌فروشد). بنا بر معامله دو سرگروه در نهایت یکی از گروه‌ها، در شروع بازی چند امتیاز دارد و گروه دیگر گل را دارد و می‌تواند با آن امتیاز بگیرد. سرگروه صاحب گل، ابتدا باید گل را به گروه مقابل نشان دهد و سپس آن را به‌طور پنهانی به یکی از دست‌ها می‌سپارد، سپس همه مشت گره کرده خود را در مقابل دید گروه مقابل قرار می‌دهند. نفرات گروه دوم با کنجکاوی و دقت و هوشیاری از حرکت دست سرگروه و نفرات، نگاه‌ها و حالت چهره‌ها حدس می‌زنند و به سرگروه می‌گویند و سرگروه بنا بر حدس خود و یاران، دست‌های مشکوک را کنار گذاشته و بقیه را یکی یکی با گفتن واژه (پوچ یا خالی) کنار می‌گذارد و به این ترتیب به گل نزدیک‌تر می‌شوند. در ادامه سرگروه چنانچه درست حدس‌زده و گل را پیدا کند، به همراه کسب امتیاز، صاحب گل شده و در دور بعدی، آنها گل را مخفی خواهند کرد و چنانچه نتواند، باز گروه مقابل با کسب امتیاز گل را پیش خود نگه داشته و میان دست‌ها پخش خواهند کرد. در پایان، برنده بازی، گروهی است که تعداد امتیازاتش زودتر به ۲۱ برسد.
بازی «گل یا پوچ» تعداد بازیکنان محدودیتی ندارد، هرچند بیشتر به‌صورت دو نفره بازی می‌شود. البته بسته به تعداد نفرات شرکت‌کننده در بازی، می‌توانید تعداد رو تغییر بدهید، یعنی اگر یک گروه بیست نفره‌اید، می‌توانید ۱۰ گروه دو نفره داشته باشید که بصورت حذفی باهم بازی می‌کنند و در نهایت یک تیم به عنوان برنده نهایی اعلام شود.

برخی از قوانین انتخابی بازی گل یا پوچ
• اگر در حین جابجا کردن گل، گل روی زمین بیفتد، بدون رد و بدل شدن امتیاز، گل به تیم مقابل داده می‌شود.
• هنگام جابجا کردن گل در دست‌های حریف نباید دست‌ها پوشانده شود و قبل از شروع باید دست‌ها نشان داده شود که از خالی بودن مطمئن شد.
• اگر تیم مقابل بصورت یک‌ضرب گل را تشخیص داد، به تعداد نفرات تیم امتیاز مثبت دریافت می‌کنند.
• اگر گل را تشخیص دادید اما نه بصورت یک‌ضرب، تنها یک امتیاز کسب خواهید نمود.
• اگر گل را بصورت یک‌ضرب حدس زدید اما اشتباه بود، به تعداد نفرات تیم امتیاز منفی کسب می‌کنید.
• افراد تیم مقابل می‌توانند به‌ازای هر نفر یکبار از قانون «خالی بازی: استفاده کنند، بدین نحو که به فرد می‌گویند خالی بازی کن و فرد دست خالی را نشان می‌دهد و دوباره گل را بین دست‌های خودش جابجا می‌کند.
• یکی از دست‌هایی که احتمال وجود گل را در آن می‌دهید، می‌توانید به دست‌های نفری که هر دو دستش خالی است انتقال دهید. این حرکت تنها یکبار در طول بازی امکان انجام دارد و فردی که دستش را خالی کرده از دور خارج می‌شود.

در مجموع بازی «گل یا پوچ «، از بازی‌هایی است که در جمع‌های خانوادگی و دورهمی در روزها و شب‌های سال نو، می‌توان به سادگی انجام داد و تا ساعت‌ها اوقات لذت‌بخشی را در کنار خانواده سپری کرد.

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazikhallagh مراجعه کنید.

منابع

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ دورهمی بازی‌ خانوادگی بازی‌‎های نوروزی بازی‌های نوروزی