۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۶:۵۰ کد : ۲۴۵۳ مدرسه بازی‌پردازی مقالات
در مقاله امروز، به سراغ یک بازی تاریخی دیگر می‌رویم. اسم این بازی، «کوئه لیبریایی (Liberian Queah)» نام دارد که مربوط به کشور لیبریا می‌باشد. در این بازی، همان‌طور که در ادامه گفته خواهد شد از یک صفحه مورب و ۲۰ مهره بازی استفاده می‌شود. در مقاله امروز، روش بازی کردن این بازی جذاب را به شما آموزش خواهیم داد. نکته جالبی که برای این بازی وجود دارد، این است که شما برای تجربه این بازی می‌توانید صفحه این بازی را روی کاغذ کشیده و به جای مهره‌‎های این بازی، از نخود و لوبیا و ابزار ساده‌ای مثل آن‌ها استفاده کنید.

مترجم: فاطمه سهرابی

ویراستار: علی علیزاده

مطالب مرتبط:

معرفی بازی باستانی «Sugoroku»

بررسی ۹ بازی و اسباب‌بازی سرگرم‌کننده در مصر باستان

بازی‌ها فقط یک سرگرمی نیستند، بلکه دین و فرهنگ اقوام هستند.

معرفی بازی باستانی «Senet»

معرفی بازی تاریخی «Jarmo»

تجربه یک بازی آفریقایی: بازی تاریخی «Liberian Queah (کوئه لیبریایی)»

«کوئه لیبریایی (Liberian Queah)» یک بازی استراتژی انتزاعی دو نفره برای کشور لیبریا‌ست. این بازی به طور مشخصی در قبیله کوئه ریشه دارد. این بازی روی یک صفحه مربعی مورب که ۱۳ نقطه دارد، بازی می‌شود. مهره‌های این بازی به صورت قائم عمودی روی صفحه بازی حرکت می‌کنند. دیگر ویژگی خاص این بازی این است که هر بازیکن باید فقط چهار مهره روی صفحه بازی داشته باشد. مهره‌های تصرف شده هر بازیکن که از بازی خارج شده‌اند، در آغاز نوبت بعدی‌شان از نو استفاده می‌شوند (مگر اینکه بازیکن مهره‌ای برای استفاده دوباره نداشته باشد). این بازی شباهت‌هایی به بازی‌های Draughts, Alquerque, Yote و Choko دارد. مهره‌های هربازیکن با یک پرش کوتاه توسط بازیکن حریف زده می‌شوند که این موضوع شبیه بازی‌های Yote و Choko می‌باشد. زمانی که یک بازیکن یک مهره دشمن را می‌زند، نمی‌توان یک مهره اضافی از مهره‌های دشمن را حذف کرد. کوئه لیبرا را می‌توان به عنوان یک بازی «تک‌نفره (Solo)» در نظر گرفت. این بازی به نام «کوئه (Queah)» هم شناخته می‌شود. البته باید به این نکته اشاره کنیم که نام مشخصی برای این بازی از قبیله کوئه وجود ندارد.

هدف
یک بازیکن زمانی پیروز می‌شود که تمام مهره‌های حریف را تصرف کند.
محتویات
در این بازی از یک صفحه مربعی مورب با ۱۳ خانه استفاده می‌شود. هر بازیکن ۱۰ مهره دارد. یکی با مهره‌های سیاه بازی می‌کند و دیگری با مهره‌های سفید.
قوانین بازی
۱. بازیکنان خودشان انتخاب می‌کنند که با چه رنگ‌هایی بازی کنند و چه کسی بازی را آغاز کند.
۲. بازیکنان در ابتدا چهار تا از مهره‌هایشان را روی چهار مربع سمت راست و نزدیک خودشان می‌گذارند. هر شش مهره باقی‌مانده هر بازیکن در کنار صفحه بازی گذاشته می‌شود.
۳. بازیکنان در این بازی به نوبت بازی می‌کنند و در هر نوبت، فقط یک مهره را می‌توان حرکت داد یا استفاده کرد تا مهره حریف را بزند.

۴. هر بازیکن در هر نوبت فقط می‎‌تواند هر مهره‌اش را تنها یک خانه روی صفحه بازی حرکت دهد.
۵. مهره‌های یک بازیکن با یک پرش از روی مهره حریف، می‌تواند آن را بگیرد. برای این کار مهره شما باید در مجاورت مهره حریف قرار داشته باشد و بعد از پریدن از روی آن، در یک خانه مجاور آن بنشیند. این حرکت باید به طور مورب و با پیروی از طرح موربی صفحه بازی انجام بگیرد. همان‌طور که گفته شد، در هر نوبت فقط یک مهره از مهره‌های حریف را می‌توان تصرف کرد و مهره گرفته شده از صفحه بازی حذف می‌شود.
۶. اگر مهره یک بازیکن زده شود، پس این بازیکن در شروع نوبت بعدی‌اش باید یک مهره را از مهره‌های بیرون از بازی بردارد و آن را روی یک جای خالی در صفحه بازی قرار دهد. برای هر بازیکن باید همیشه تعداد ۴ مهره روی صفحه بازی قرار داشته باشد مگر اینکه این مهره‌های بیرون از بازی این بازیکن تمام شده باشد. با این‌حال توجه داشته باشید که اگر یکی از مهره‌های یک بازیکن در آخرین نوبت حریف زده شد، آن بازیکن فقط می‌تواند از یکی از مهره‌هایش که بیرون از صفحه بازی است استفاده کند.

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazipardazi مراجعه کنید.

منابع:

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ باستانی بازی‌ تاریخی بازی‌ استراتژی بازی‌ انتزاعی