اثربخشی بازی‌درمانی براساس رویکرد لوی در کاهش اضطراب کودکان سرطانی

۰۶ تیر ۱۴۰۰ | ۱۴:۳۸ کد : ۲۵۰۱ مدرسه بازی‌پردازی مقاله علمی
تشخیص بیماری سرطان می‌تواند استرس‌های روانشناختی قابل توجهی برای فرد و خانوادهاش ایجاد کند. مطالعات نشان داده‌اند که اضطراب شایعترین اختلال عاطفی در بیماران سرطانی می‌باشد. در میان رویکردهای روان درمانی مختص کودکان، بازی‌درمانی جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است.
اثربخشی بازی‌درمانی براساس رویکرد لوی در کاهش اضطراب کودکان سرطانی

مطالب مرتبط:

رابطه دوسویه بازی‌ها و کتابخانه‌ها

تحلیل بازی بومی_محلی «زو»

ارزیابی کیفیت شش «بازی جدی» تولید شده در ایران

جایگاه بازی در کتابخانه‌ها

طراحی یک بازی کارآفرینانه

عنوان مقاله: اثربخشی بازی‌درمانی براساس رویکرد لوی در کاهش اضطراب کودکان سرطانی

نویسندگان: مجید محمودعلیلو، تورج هاشمی‌نصرت‌آباد و فرناز فرشباف‌مانی‌صفت

نشریه: پرستاری و مامایی جامع نگر

اطلاعات نشریه: بهار ۱۳۹۴, سال ۲۵, شماره ۷۵; از صفحه ۵۴ تا صفحه ۶۲

چکیده: تشخیص بیماری سرطان می‌تواند استرس‌های روانشناختی قابل توجهی برای فرد و خانواده‌اش ایجاد کند. مطالعات نشان داده‌اند که اضطراب شایعترین اختلال عاطفی در بیماران سرطانی می‌باشد. در میان رویکردهای روان‌درمانی مختص کودکان، بازی درمانی جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است.
این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی بازی‌درمانی بر اساس رویکرد لوی در کاهش اضطراب کودکان سرطانی صورت گرفته است.
روش کار: پژوهش حاضر در چارچوب طرح تک آزمودنی با خط پایه‌ی منفرد بر روی ۲ کودک مبتلا به بیماری سرطان خون و پیگیری یک ماهه اجرا شد. برای این منظور ۸ جلسه بازی‌درمانی بر اساس رویکرد لوی طراحی شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از مقیاس تجدید نظرشده اضطراب آشکار کودکان و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از تحلیل نموداری و درصد بهبودی استفاده شد.
نتایج: در پایان درمان، نتایج به دست آمده نشان‌دهنده تغییرات معنادار در اضطراب کودکان سرطانی بود. همچنین این نتایج پس از یک ماه از ارائه درمان حفظ شدند.
نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش، می‌توان از بازی‌درمانی در کاهش اضطراب کودکان سرطانی استفاده کرد.

واژگان کلیدی: بازی‌درمانی، اضطراب، سرطان، کودکان

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به نشانی bazipardazi مراجعه کنید.