۱۸مهر روز نکوداشت زاینده رود

۱۸ مهر ۱۴۰۱ | ۲۲:۲۶ کد : ۲۹۷۳ اخبار سازمان شُعَب سازمان دانشجویان
نویسندۀ کتاب «سیمای طبیعی رودخانه زاینده‌رود»، به بهانۀ روز نکوداشت این رود، از پنج عاملی گفت که توجه به آن، میتواند راهگشای زنده ماندن زنده رود باشد.
۱۸مهر روز نکوداشت زاینده رود

محمدتقی معینیان در مصاحبه با سازمان دانشجویان اصفهان گفت: هرگاه سخن از خشکی زایندهرود است، تنها به یک یا دو عامل عمده اشاره میشود اما باید توجه داشت تا زمانی که به همۀ ریشه‌های آسیب‌زا نپردازیم، نمیتوانیم مشکلی را حل کنیم.
او ادامه داد: در حال حاضر زاینده‌رود با پنج مشکل خشکسالی، برداشت غیرقانونی آب، کشاورزی غیراصولی، صنایع آب بر و مدیریت نادرست دست‌وپنجه نرم میکند.
این پژوهشگر، دربارۀ طرح «آبگردانی» که اخیرا به‌عنوان نسخهای برای نجات زنده رود موردبررسی قرارگرفته توضیح داد: راهکارهایی مانند «آبگردانی» به‌هیچ‌وجه مثمر ثمر نبوده و زندگی را به زاینده‌رود برنمی‌گرداند چراکه خاصیت رود، جاری بودن آن است.
معینیان، در پایان، ترجیح منفعت عمومی بر منفعت فردی و مدیریتی شجاعانه برای ایستادن در مقابل کژی‌ها و اصلاح رویه‌های نادرست را نوشداروی نجات زاینده‌رود خواند.

۱۸ مهرماه روز نکوداشت زاینده‌رود است، زاینده‌رودی که نماد هویت و فرهنگ شهر اصفهان است.

کلید واژه ها: زاینده رود اصفهان سازمان دانشجویان ایران جهاددانشگاهی