معاون سیاسی اجتماعی استانداری اصفهان:
کرسی های آزاد اندیشی و مناظرات دانشجویی نخستین گام مؤثر در زمینه سازی فرهنگ گفت و گو است

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، مرحله منطقه ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران به میزبانی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با حضور 20 گروه از 10 استان اصفهان، قم، فارس، یزد، زنجان، مرکزی، هرمزگان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و سیستان و بلوچستان در تالار شهید فتوحی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
دکتر ایوب درویشی معاون سیاسی اجتماعی استانداری اصفهان در سخنرانی خود طی این برنامه اظهار کرد: انتظاری که از دانشگاه و دانشجویان داریم این است که موتور محرکه حرکت جامعه باشند. اکنون وظیفه ذاتی دانشگاه این است که مرزهای دانش را در نوردد و همراه با گسترش علم و دانش و پاسخگویی به مجهولات و سؤالات علمی، در راه مجاهدت دانشگاهی وظیفه خود را نیز انجام دهد. خوشبختانه دانشگاه صنعتی اصفهان باعث افتخار ما و در زمره دانشگاههای برتر استان و کشور است و این وظیفه را به خوبی انجام داده است.
وی افزود: دانشگاهی که به دور خود دیواری بکشد و صرفاً به وظیفه ذاتی بپردازد حتما یک دانشگاه موفق و کامل نخواهد بود. دانشگاه موفق باید بتواند به سؤالات جامعه و بخش دولتی جواب دهد و بتواند نقاط ضعف، نقص ها و کاستی ها را ببیند و ضمن ارائه جواب علمی، با ذره بین دانش و دقیقی که دارد بتواند پاسخگو باشد.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری اصفهان ادامه داد: برای توسعه جامعه باید به معیار بودن دانشگاه و نقش برتری که دانشگاه بر عهده دارد توجه کنیم. یکی از حرکت های بسیار خوب در راستای سیاست های نظام و سیاست هایی که مقام معظم رهبری برای ما ترسیم کرده اند، سیاست های تعیین شده بخش مدیریتی و بخش راهبردی کشور است که دانشگاه باید دانشگاهی پویا باشد.
وی تأکید کرد: دانشجو اگر تک بعدی باشد ما در واقع موفق نبوده ایم و خروجی دانشگاه باید انسان های فاضل و چند بعدی باشد.
درویش اضافه کرد: محیط دانشگاه فرصتی برای تمرین ایفای نقش اجتماعی است و کرسی های آزاد اندیشی و مناظرات دانشجویی است در واقع گوهر گم شده جامعه، بخش مدیریتی، سیاسی و اجتماعی است. همانگونه که در بن بست ها با گفت و گو راه گشاست.
وی در خصوص مناظرات دانشجویی عنوان کرد: گرچه مسابقات مناظره دانشجویی جنبه علمی و نمایشی دارد اما از موضوعاتی که دانشجویان به صورت دقیق و عمیق به آن پرداختند می توان در بخش های اجتماعی و مدیریتی استفاده کرد و باید زمینه ای فراهم کرد که دانشجویان، اساتید و صاحب نظران نسبت به مسائل جامعه و حتی در سطح بین المللی نظر دهند.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری اصفهان اشاره کرد: دانشجو باید بدون مانع و ترس بتواند عقاید خود را بیان کند، جای حرف های ناگفته در دانشگاه است، به قول دکتر شریعتی حرف هایی هست برای نگفتن تا کی می خواهیم نگوییم.
وی افزود: با رعایت تمام معیارها، ارزش ها و هنجارها باید زمینه بیان صحبت ها فراهم شود و کجا بهتر از دانشگاه تا جوانه اندیشه زده شود. اگر چنین دانشگاهی داشته باشیم به طور حتم بسامد و برکات آن در جامعه اثر خواهد گذاشت.
درویشی در پایان از مسؤولین جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان برای ایجاد فرصت گفت و گو قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد تا رویدادهای مشابه و مکمل برای زمینه سازی اندیشه ورزیدن در استان و دانشگاه های استان بیش از پیش فراهم شود.
نظر شما :