بیست و یکمین دوره از گسترده ترین طرح ملی اردوهای دانشجویی کلید خورد

«ایران، مرز پرگهر»: سفری برای دیدن آنچه ساختیم و باور آنچه می‌توانیم

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان ایران، بیست و یکمین دوره طرح ملی «ایران، مرز پرگهر» آغاز شد.
«ایران، مرز پرگهر»: سفری برای دیدن آنچه ساختیم و باور آنچه می‌توانیم

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان ایران، مرکز گردشگری علمی-فرهنگی پس از گذشت دو دهه پرافتخار از اجرای طرح ملی «ایران، مرز پرگهر»، دانشجویان سراسر کشور را به شرکت در بیست و یکمین دوره طرح دعوت می‌کند؛ ایران مرز پرگهر مسیری برای رشد و خودباوری، امید و رویش و شناخت ایران عظیم است؛ ایرانی اصیل و پرافتخار.
«ایران، مرز پرگهر» چه طرحی است؟
طرح ملی «ایران، مرز پرگهر» با هدف تقویت روحیه خودباوری و تحقق شعار «ما می‌توانیم» ویژه دانشگاهیان و نخبگان دانشگاهی سراسر کشور به منظور آشنایی آن‌ها با منابع ارزشمند و جاذبه‌های عظیم همچون مواریث فرهنگی، تمدنی و طبیعی، پروژه‌های ملی و توانمندی‌های صنعتی، اقتصادی، علمی- آموزشی و زیربنایی کشور انجام می‌شود.
برگزاری اردوهای طرح ملی «ایران، مرز پرگهر» در جهاددانشگاهی، از زمره طرح‌های فرهنگی و علمی برجسته‌ای است که مورداستقبال خوب دانشجویان قرار گرفته است و موجب آشناسازی دانشجویان و دانشگاهیان با دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی در زمینه‌های علمی-فرهنگی، فنی، مهندسی، پزشکی همچون دستاوردهای فناورانه و ابرپروژه‌های کشور، شرکت‌های دانش‌بنیان شاخص، کسب و‌کارهای نوآورانه و دیجیتالی، کسب‌وکارهای کوچک و مشاغل خانگی موفق و شاخص و مراکز کارآفرینی موفق و نیز مواریث فرهنگی و تاریخی شده و توانسته است گامی هدفمند در مسیر تقویت روحیه خودباوری بردارد. 
در طراحی و اجرای این اردوها تلاش می‌شود تا با ارائه مدلی مناسب از بازدید علمی و متناسب با رشته‌های تحصیلی، دانشجویان از مقاصد طبیعی، بناهای فرهنگی و تاریخی و پروژه‌های صنعتی بازدید کنند تا شناختی به صورت رو‌درو و بی‌واسطه با ابعاد مختلف سرزمینی ایران شکل گیرد و نکته مهم در این‌خصوص این است که این¬گونه شناخت‌های بی‌واسطه، موجب تقویت اعتماد به‌نفس دانشجویان برای ساختن ایران اسلامی از دیروز تا امروز می‌شود. اگر این طرح با کیفیت و کمیت بیشتری صورت پذیرد زمینه‌ساز بسیاری از اتفاق‌های خوب در آینده خواهد بود.
اردوهای طرح چه زمان و چگونه آغاز شد؟
اولین بار این طرح در سال 1384 کلید خورد که پس از گذشت دو دهه اجرای پرافتخار در سراسر کشور و حضور بیش از 112000 دانشجو در 3000 اردوی علمی – فرهنگی اکنون وارد اولین سال دهه سوم خود یعنی بیست و یکمین دوره می شود. 
آنچه موجب شکل گیری ایده طرح ملی «ایران، مرز پرگهر» در جهاددانشگاهی بود، توجه شایان رهبر معظم انقلاب اسلامی و مسئولان ارشد کشور و نخبگان بر نقش دانشگاهیان در ساختن ایران اسلامی است. دانشگاهیان به عنوان نیروی انسانی کارا، اثربخش، متعهد و متخصص، نقش برجسته ای در توسعه فنّاوری و رشد علمی کشور دارند.
در طراحی و اجرای اردوهای «ایران، مرز پرگهر» دانشجویان در قالب اردوهای نظام‏‌مند و متناسب با رشته‌های تحصیلی از بناهای فرهنگی و تاریخی و مراکز علمی و فنّاورانه و پروژه‌های صنعتی بازدید می کنند تا شناختی رودررو و بی واسطه با ایران اسلامی از گذشته تا به امروز ایجاد شود. 
چگونه در اردوهای طرح  شرکت کنیم؟
دانشجویان علاقمند به اردوهای علمی-فرهنگی می توانند با مراجعه به دفاتر معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در سراسر کشور از بازدیدهای طرح مطلع شوند و پس از ثبت اطلاعات خود از طریق درگاه ثبت نام شهر دانشجو در بازدید موردنظر ثبت نام کنند.
اردوها از چه طریقی اطلاع رسانی می شود؟
1.شبکه های اطلاع رسانی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی به آدرس  isojd.ac.ir /  studentcity.ir
2.شبکه های اطلاع رسانی جهاددانشگاهی دانشگاه یا استان محل تحصیل

در اردوهای «ایران، مرز پرگهر» از چه مکان هایی بازدید می کنیم؟
این اردوها به دو بخش بازدید از اماکن و مجموعه‌های علمی، صنعتی و فناورانه و بازدید از اماکن تاریخی و جاذبه های گردشگری تقسیم می شوند که در بخش اول دانشجویان از دستاوردهای فناورانه و ابرپروژه‌های کشور، شرکت‌های دانش‌بنیان شاخص، کسب‌و‌کارهای نوآورانه و دیجیتالی، کسب‌وکارهای کوچک و مشاغل خانگی موفق و شاخص و مراکز کارآفرینی موفق با حضور راهبران و مدیران ارشد این مقاصد بازدید می کنند.
در این بخش دانشجویان از نزدیک با نیازهای صنعت و پیشرفت‌های فناورانه آشنا می‌شوند و با کسب تجارب عملی و میدانی آن ها به ارتقاء مهارت‌های عملی و ایجاد نسلی آماده‌تر برای ورود به بازار کار کمک می‌شود.
در بخش دوم اردوها دانشجویان از مواریث فرهنگی و تاریخی و جاذبه‌های گردشگری طبیعت به همراه دیدار و گفتگوی تخصصی دانشجویان با متخصصان و جامعۀ میزبان محلی دیدن می کنند و در اردوهای خلاق و تجربه محور با تجربه ای واقعی تر و غنی تر شرکت می کنند. 
شما هم می توانید اردوهای درخواستی خود را به ما پیشنهاد دهید. اکنون کوله تان را ببندید و به ما بپیوندید تا آنچه ساختیم را ببینیم و آنچه توانستیم را باور کنیم؛ ایران با نگاه شما زیباست.

کلیدواژه‌ها: جهاد دانشگاهی سازمان دانشجویان ایران ایران مرز پرگهر


نظر شما :